VASS LAJOS

Full text search

VASS LAJOS
VASS LAJOS, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Elnök Úr! Képviselő Urak! Reflektálni nem szeretnék, hanem szeretném megköszönni minden pártnak az észrevételeket, a javaslatokat, a módosító javaslatokat, és várjuk természetesen ezeket írásban is. Az megállapítható, hogy minden parlamenti párt nagyon fontosnak és időszerűnek tartja ezt a kérdést. Ennek örülünk, és én is úgy gondolom, hogy az itt elhangzottak ezt támasztják alá. Dolgozunk ezen, és az itt elhangzottakat és a módosító indítványokat is megbeszéljük, mint ahogy eddig tettük, a filmszakmai kerekasztallal. Tehát ebbe a munkába be fogjuk őket vonni. A törekvésünk az, hogy a legnagyobb konszenzussal - politikai és szakmai konszenzussal - jöjjön létre ez a mozgóképtörvény.
Külön köszönöm Lezsák Sándornak, hogy megemlítette, fölvetette, hogy egy filmet - ha most kiragadjuk a mozgókép területéről a filmkészítést - nem csak, idézőjelben mondom, a filmrendező és az operatőr készít el. Én mint volt színházigazgató tudom, hogy hány embernek, hány szakmának az összefogására van szükség ahhoz, hogy egy előadás a premierre bemutatható legyen - nem mondom, hogy elkészüljön. A filmnél ez a lehetőség nincs meg, mert ott a premieren teljesen kész anyagot kell a nézőnek bemutatni. A színháznál, ahogy az előadások múlnak, a premier után még lehet korrigálni, de ott is közös munkáról van szó.
Tehát remélem, hogy ez a törvény is - és a szándék ez - és az elkövetkezendő időszakban a kulturális élet és a művészeti élet más területén megszületendő új törvények is a teljes szakmai boldogulást próbálják segíteni és szolgálni. Így, ebben az esetben a filmesek teljes csapatát szeretnénk segíteni.
Köszönöm szépen még egyszer valamennyiük tisztességét, és köszönöm szépen a szót. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me