BIRKÁS TIVADAR

Full text search

BIRKÁS TIVADAR
BIRKÁS TIVADAR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az előbb elmondottak, úgy gondolom, félreértésre adhatnak okot, amit Arató képviselő úr elmondott, mert nem egészen úgy működött, és nem véletlen, hogy például a Wesselényi Közalapítványra nem is tért ki a képviselő úr.
Nem a miniszter döntötte el, hogy olimpiai felkészülésre melyik egyesület, melyik sportoló mennyi pénzt kap, a parlament döntötte el a költségvetésben, hogy mennyi pénz jut olimpiai felkészülésre, ezt a pénzt megkapta a Magyar Olimpiai Bizottság, az a testület, amely a legjobban rálát erre a kérdésre, és a pénzt ők osztották el. Ezt szüntetik meg önök, hogy az adott szakterületre vonatkozó pénzeket azok a köztestületek közvetlenül megkapják és osszák szét, amelyeknek a legnagyobb rálátása van. Ezeket vonják be önök… Befejezem, mert megvárom, míg Arató képviselő úr idefigyel. Ezeket a pénzeket vonják el önök, vonják be lényegében a minisztérium közvetlen hatáskörébe.
Lehet persze aztán mutogatni az idén ki nem fizetett táborozási pénzeknél az előző minisztériumra, csak azért nem hiteles ez, képviselő úr, mert az előző években zökkenőmentesen megkapták a pénzt, a polgári vezetés alatt nem volt ilyen, hogy decemberben még várni kelljen a pénzre, és szerintem nem szerencsés másfél évvel a kormányváltás után az előző kormányra mutogatni.
Amit ön elmondott, az pedig a Wesselényi Közalapítványra végképp nem igaz, hiszen egy politikától független kuratóriuma volt és van is a Wesselényi Közalapítványnak, amely közvetlenül kapott pénzt, ahogy Gémesi képviselőtársam elmondta, a sorsolásos szerencsejáték-adónak a 12 százalékát, és erre pályázhattak az amatőr kisegyesületek, szervezetek. A politikának semmilyen ráhatása nem volt, közvetlenül kapták a pénzt, közvetlenül osztották szét (Az elnök jelzi az idő leteltét.), ezt a rendszert szüntetik meg önök - még mindig nem kaptunk rá választ, hogy miért.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me