DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Nagyon örülök, ha egy döntés társadalmasodik, tehát ha minél több szereplője van a döntésnek. Én egy picit úgy érzem, hogy talán a döntés-előkészítésben kellene minél több szereplőnek részt vennie, mert a döntésnek mindig van felelőssége. Miről beszélek?
Arról beszélek, hogy a magyar olimpiai mozgalom egy olyan tradicionális, a magyar értékek között talán a legmagasabbra helyezhető mozgalom, amihez nem fér kétség, hogy igen sokat tett le a nemzet asztalára, és a jövőben is nagyon sokan számítanak arra, hogy ez nagyon sok örömet és megbecsülést fog okozni, és nagyon sok lehetőséget fog adni arra, hogy az ország a világ előtt ott legyen a legmagasabb helyen. De ha egy olyan grémiumnak adjuk a döntés lehetőségét, ahol szponzorok vannak, egy érdekrendszert képviselnek - a maguk területén felkészült, de más szakterületet képviselő, mozgáskorlátozott, Paralimpiai Bizottság képviselője, önkormányzatok és a többi -, ezek fognak dönteni arról, hogy milyen arányok legyenek a megosztásban, akkor nagyon komolyan felmerül a veszélye annak, hogy az egyetemes és az egész magyar kultúra részét képező olimpiai mozgalom háttérbe szorul, mert azt fogják mondani, hogy sokba kerül, de mindig relatív, hogy mi a sok.
Tisztelt Képviselőtársam! Ezért kérem én azt, hogy a törvényben garanciák legyenek arról, hogy az olimpiai mozgalomról való döntések az olimpiai mozgalom döntései alapján történjenek, és ne csak közreműködő szerepet játsszon a működése biztosításában. Ne legyenek ebben a döntésben más szereplők; egyetlenegy szereplő igen, a politika, mert van felelőssége, hogy egyetemesen és hosszú távon mit akar ebben az országban; hogy akarja-e, hogy legyen élsport, vagy nem akarja; akarja-e, hogy a magyar kultúra részét képező Magyar Olimpiai Bizottság és annak a részét képező sportágak (Az elnök jelzi az idő leteltét.) a megfelelő szinten képviseljék Magyarországot. Ha akarja, akkor a felelősség az övé a döntésről, és nem mindenféle más szervezeteké.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me