TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Én is szeretnék élni a kétperces műfaj lehetőségével. Kosztolányi képviselő úr módosító indítványa, bár szerény mértékben, de hozzájárul ahhoz, hogy a BKV-nak, illetve a többi tömegközlekedési cégnek a támogatási mértékét megemeljük. Mindenképpen javaslom ezt támogatni. Nem ezzel fogjuk megoldani a problémákat, de az irányt legalább kijelöli.
A másik, amihez szeretnék még hozzászólni, az Arató Gergely képviselő úrnak és képviselőtársainak az a módosító indítványa, amit részletesen kifejtett, hogy továbbra is maradjon meg az a bizonyos 208 százalékos támogatási szint, tehát továbbra is százalékban legyen kifejezve a helyi tömegközlekedésben, de hozzunk egy korlátot, hogy ez csak az éves infláció mértékével egyezően emelkedhet. Képviselő úr, ez gyakorlatilag nem azt jelenti, hogy akkor kicsit belenyúlunk az önkormányzatok döntési szabadságába? Hiszen ezzel nem a Pénzügyminisztériumra bízzuk, hogy milyen mértékű tarifaemelést fog elfogadhatónak tartani, hanem mi már törvényben rögzítjük azt, hogy egyáltalán milyen mértékű támogatást ismerünk el.
Számomra így elég kétséges ez a törvényjavaslat. Én azt mondom, hogy ha hagyjuk, hogy felszabaduljon a pénzügyminisztériumi kontroll, akkor ezt a hatást gyakorlatilag letompítjuk ezzel a törvénymódosítási javaslattal.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me