DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Tanár Úr! Ön mindig kérdez, én mindig válaszolok. Az osztályzatot meg majd eldöntik a választók. Nos, hol van, mutassam meg a környezetvédelmi bírságot; a környezetvédelmi törvényben van. Nem itt van, másutt van. '95 óta már le van törvényileg szabályozva, és kormányrendelet megállapítja a bírság mértékét is.
Ez a törvény arról szól, hogy ha valaki azon határértékek alatt, ami nem a bírság kategóriája, bocsát ki szennyező anyagokat, azután környezetterhelési díjat fizet. Erről szól ez az egész törvény. Aki efölött bocsát ki, az bírságot fizet, bírságot, környezetvédelmi bírságot, amelynek a mértéke, ezt tudja, sőt ön ennek nagy szorgalmazója, most már igen szép összegeket tesz ki. A kettőt ne keverjük össze!
Ennek a törvénynek az a célja, hogy a lehető legminimalizáltabb legyen a terhelés, és ebből a pénzből, ami ebből a díjból bejön, azokat a technológiai fejlesztéseket kell preferálni, amelyek ezt a célt szolgálják. A másik meg azokra a hanyag vagy éppen nemtörődöm, vagy gazdaságilag nem képes szervezetekre vonatkozik, amelyeknek a környezetszennyező hatásai már a bírság kategóriájába tartoznak. Ezen megint nyithatunk akadémiai vitát, de még egyszer hangsúlyozom, én ezt jogi alapon mondom önnek, ön meg ökológus szemlélettel keresi rajtam a bírság és a terhelési díj összefüggéseit.
(3.00)
El kell olvasni a jogszabályokat, és akkor majd tetszik látni az eddig hatályos joganyagnak és ennek az összefüggéseit.
Miért nem szerepel a költségvetésben? Azért, mert ez még nem hatályos. A bírságot meg már évek óta fizetik, és tervezhető. És ez is - tetszik tudni, ha elolvasta - 2004., 2005., 2006., 2007., 2008. évi hatálybalépéssel megy, fokozatosan, attól függ, hogy melyik díjtételről van szó.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me