DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Nem tudom, hogy Pap képviselő úr most engem fáraszt vagy szegény feleségét, aki személyi titkáraként még mindig itt ül a parlamentben hajnali 3-kor. Legyen rá talán egy kicsit tekintettel!
(Oktatói hangnemben, széles mozdulatokkal:) Ugyanezt mondom! Minden egyes egység után környezetterhelési díj van! Aki meg a határérték fölött bocsát ki, az még meg is van bírságolva! Erről szól a történet, és ezt is akarjuk! Ezt akarjuk, pontosan, igen! Hogy minden terhelő pont után fizessen díjat, és a fölötte való kibocsátásért még bírságot is fizessen! Így van! (Általános derültség.) Még nagyobb bírságot, és még annál is nagyobb bírságot, amit ön javasol; legfeljebb Szalay úrral meg azzal az 50 ezer emberrel megbeszéljük, akik emiatt elveszítik a munkahelyüket; de még nagyobb bírságot kell fizetni, mert az út ez. Persze fokozatosan, úgy, ahogy a gazdaság fejlődő képessége ezt elbírja a technológiai fejlesztésekkel is.
Ezt tudom önnek válaszolni egyszerűen, vidékiesen, póriasan, elolvasva ugyanazt az előterjesztést, amit ön. De ha még oktatjuk egymást, folytassuk, az asszony meg majd a gyerekeket holnap nem tudja ellátni és iskolába küldeni.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me