DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy, illetve két dologra feltétlenül kell reagálnom. Államtitkár úrnak szeretném elmondani, hogy ha a bizottság jegyzőkönyvét megnézi - azokra a fölvetésekre, amelyekben próbáltam önnel vitatkozni, illetve próbáltuk egymást meggyőzni, a vitát nem tartom feltétlenül negatív dolognak -, mindkét esetben azt mondta az előterjesztő képviselője, hogy nekem ebben igazam van. Mondhatta volna azt is, hogy nincs - ennyit a szakmai részéről.
De hadd kérdezzem meg, tisztelt államtitkár úr, a következőt. Persze, hajlandó vagyok elfogadni, hiszen értem, hogy mit szeretne mondani azzal, hogy van környezetterhelési díj, és van bírság. Mutassa meg nekem, tisztelt államtitkár úr, a törvényjavaslatban, hol szerepel, hogy önök számolnak környezetterhelési díjjal és bírsággal! Hol szerepel az, hogy a terhelési díj csak eddig a kategóriáig van, és utána bírság jön? A bírság és a környezetterhelési díj ott jött elő, amikor a környezetvédelmi bizottságban fölvetettük, hogy miért szerepel a költségvetési törvényben bírság, és nem szerepel benne a környezetterhelési díj.
Aztán a szennyvíziszap elhelyezésénél a határértékek és egyebek: ön legalább olyan jól tudja, mint én, hiszen ismeri ezt a területet talán; a szennyvíziszap elhelyezésénél a különböző elemek talajba kijuttatása után az iszap-talaj keverékben lévő mennyisége, illetve koncentrációja az, ami döntő, és ez alapján szokták meghatározni, hogy mennyi helyezhető ki. Egyébként vannak országok, ahol a szennyvíziszap hasznosítása tökéletesen megtörtént már, tökéletesen megoldották. Ott a legnagyobb koncentrációhoz vagy a legveszélyesebb elem koncentrációjához viszonyítják azt, hogy egy évben mennyit lehet kijuttatni, és ezt hány évente lehet oda visszavinni.
Nos, tisztelt államtitkár úr, ennyit a bírságokról és ennyit a környezetterhelési díjról.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me