GUSZTOS PÉTER

Full text search

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Egyetértek Szalay Gábor képviselőtársammal, rossz belegondolni, hogy mi lenne, ha Pap Jánosnak még vitája is lenne az államtitkár úrral.
Mindenesetre azt láthattuk, hallhattuk, hogy mind a ketten, jó zöldpolitikushoz méltóan a megújuló alternatív erőforrásokat - így hajnali három óra körül - megtalálták ebben a vitában. Azt gondolom, hogy koffeinre nem nagyon volt szükség az elmúlt egy órában ahhoz, hogy ébren tudjanak és ébren tudjunk maradni.
Én három, illetve egész pontosan öt: a 70., 74., 75., 77., 83. számú ajánlási pontokhoz szeretnék hozzászólni, elnök úr. Ezek két apró és két elhanyagolható kérdéssel foglalkoznak, történetesen azzal, hogy ki szedi be ezt a környezetterhelési díjat, hova kerül ez a környezetterhelési díj, illetve szabályozza-e az új törvény azt, hogy mire fordítódik ez a díj.
Ahogy azt Szalay Gábor az általános vitában elmondta, a Szabad Demokraták Szövetsége frakciója, illetve egészen pontosan öt országgyűlési képviselő, ketten a Szocialista Párt képviselőcsoportjából - Botka László és Újhelyi István képviselő urak -, illetve Wekler Ferenc, Gulyás József és jómagam az SZDSZ-frakcióból benyújtottunk egy kisebb módosítójavaslat-csomagot, amely azt a nagyon fontos elvi változtatást célozza meg, hogy ne csak a talajterhelési díjból, hanem az említett három jogintézmény mindegyikéből befolyó összeg - vagyis a levegőterhelési és a vízterhelési összeg is - az önkormányzatokhoz kerüljön. Ennek megfelelően a csomagban szerepel egy módosító javaslat, amely ezt rendezi, tehát hogy a levegőterhelési díjat, a vízterhelési díjat és a talajterhelési díjat az önkormányzati adóhatóság által megjelölt számlára kell befizetni, illetve hogy a környezetterhelési díjjal kapcsolatos adóztatási feladatokat az önkormányzati hatóságok látják el.
Ennek a módosításnak a lényege az - ezt mindannyian tudjuk -, hogy ez a díj, a befolyó környezetterhelési díj ne a központi költségvetésbe folyjon be, hanem a települési önkormányzatok bevétele legyen, hiszen a környezetterhelés is maga helyben történik, az adott beruházási szükségletek is a települési önkormányzatoknál keletkeznek.
A 74. pontban található módosító javaslat egészen pontosan azt mondja, hogy a környezetterhelési díj a települési önkormányzat, a fővárosban a fővárosi önkormányzat környezetvédelmi alapjának bevételét képezi, illetve a települési önkormányzat, a fővárosban a fővárosi önkormányzat a környezetterhelési díjból származó bevételt - és azt gondolom, hogy a most következő megfogalmazás Pap János képviselőtársam igényeit is ki kell hogy elégítse - a levegő - figyelem: -, a felszíni víz, a talaj, valamint a felszín alatti víz mennyiségi, minőségi védelmére használja föl.
Ez a módosító javaslat tehát azt is pontosítja, hogy mire kell fordítani ezt a szerintünk egyébként az önkormányzatok által beszedendő bevételt, környezetterhelési díjat.
A másik fontos pont a 77. pont az ajánlásban, amely azt mondja, hogy a korábbiakban megfogalmazott felhasználásnak minősül az önkormányzati rendeletben meghatározott feltételekkel és mértékben a lakossági díjkompenzáció is. Ennek indoklásaként azt mondhatjuk el, hogy ez a javaslat azt célozza meg, hogy a lakossági terhek csökkenhessenek, illetve a díjak beszedése könnyebb legyen. Emiatt véljük indokolni azt, hogy a lakossági díjkompenzáció lehetőségének megteremtése hasznos lehet. Ennek feltételeit, részleteit az önkormányzatok rendeletben képesek szabályozni.
Összefoglalva tehát: ez az öt pontból álló módosító csomag azt célozza meg, hogy ez a környezetterhelési díj az önkormányzatok közvetlen bevétele legyen, és az önkormányzatok ezt közvetlenül környezetvédelmi célokra fordíthassák.
Szeretném megjegyezni e helyt, ebben a vitában, bár nem szeretnék további hosszas kétperceseket provokálni, hogy ebből az öt módosító javaslatból négy a környezetvédelmi bizottság egyharmadának támogatását sem kapta meg.
(3.10)
Ez legjobb emlékezetem szerint azt jelenti, hogy szerény személyemen kívül ezeket a javaslatokat a környezetvédelmi bizottságban egy-két szocialista képviselő még meg-megszavazta, de egyetlen ellenzéki képviselő sem mondott ezekre a módosító javaslatokra a környezetvédelmi bizottságban igent.
Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me