BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Csak azért kértem szót, hogy lakásügyben néhány dolgot helyre tegyünk. Nos, én nem vitatom, hogy Csabainé asszony tartott szakmai fórumokat ez ügyben a választásokat megelőzően, bár ezek inkább lakossági fórum jelleget ölthettek (Csabai Lászlóné: Ez nem igaz. Szakmai fórum volt.), mert valódi szakmai bírálatot és valódi politikai bírálatot soha nem kapott az adókedvezmények rendszere.
Önök mindig igazságosságról beszélnek, amikor egyébként nem tesznek mást, mint hogy elvesznek valamit. Most is ez történik, arra hivatkoznak, hogy valójában a 20 ezer forintos adókedvezmény elvétele, annak a felére csökkentése egyébként egy igazságos rendszer, mert a szegények egyébként nem tudnak 20 ezer forintot havonta igénybe venni ilyen jellegű támogatásként. Nos, akkor nézzük meg, hogy ki az, aki egyébként önök szerint gazdag! Mely családok azok, akik önök szerint egyébként gazdagok? És ha megnézzük az önök által, az önök kormánya által benyújtott adótáblát, figyelembe vesszük a teljes adójóváírás lehetőségét, akkor azt megállapíthatjuk, hogy egy kétkeresős család esetében, ha mind a ketten azt a mérhetetlenül magas bruttó 95 ezer forintos jövedelmet elérik, akkor bizony, igen, 20 ezer forint adókedvezményt igénybe tudnak venni, hiszen fizetnek annyi adót, hogy ezt igénybe vehessék.
Tehát ez azt jelenti, hogy önök szerint, aki egyébként 95 ezer forintot keres bruttóban, az Magyarországon gazdag ember. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Nem, nem. - Gyuri, ne!) Gratulálok! Most már értem, hogy Kovács László szerint miért következett be jóléti fordulat Magyarországon. Az a jólét, hogy a 95 ezer forintot kereső emberek gazdagnak számítanak innentől. (Egy hang az MSZP soraiból: Na ne!)
Ami pedig azt jelenti, tisztelt képviselőtársaim, hogy alacsony a fölveendő hitelösszeg, az pedig azzal függ össze, hogy a bankok még sajnos mindig magas önrészt, körülbelül 50 százalékos önrészt kérnek egy hiteladáshoz. Magyarul, nem abban kellene gondolkozni, hogy hogyan tudjuk a támogatás mértékét csökkenteni, hanem abban kellene egy felelős kormánynak gondolkozni, hogy hogyan tudja a hitelhez való hozzájutás lehetőségét növelni. Az a probléma, hogy önök nem ezt teszik, hanem önök elvesznek, eladósítanak, ahogy már ezt szokták.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me