BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy tűnik, hogy az érveknek kezd vége lenni. Hiszen Göndör képviselő úr már olyan dolgokat adott az én számba, amelyeket nyilvánvalóan soha nem mondtam. (Gőgös Zoltán: Megnézzük! Visszanézzük a jegyzőkönyvben!) A helyzet ugyanis a következő. Nem azon vitatkozunk, hogy a bankok túlságosan magas önrészt kérnek egyébként a hitelfelvételhez. Ezen segíteni kell. Hozzáteszem, nemcsak úgy lehet segíteni rajta, tisztelt képviselő úr - ha foglalkozik ezzel a témával, nyilván látni fogja -, hogy megpróbáljuk megnövelni a rendelkezésre álló önrészt, hanem más módon is lehetne. Még úgy is, hogy egyébként pénzbe vagy jelentős pénzbe ne kerüljön senkinek.
Pusztán arról beszéltünk, hogy önmagában az a tény, ami jelenleg szerepel a javaslataikban, a szociálpolitikai kedvezmény minimális emelése és egyébként az adójóváírás drasztikus megszüntetése semmilyen módon nem áll összhangban, nem képes az egyik átvenni a másik szerepét. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy tartsák meg az adójóváírás rendszerét, és ahogy ezt a választási kampányban ígérték, fejlesszék tovább, akár úgy, hogy a szociálpolitikai kedvezményt növelik, akár más módon.
S azt gondolom, nagy hiba van akkor, ha valaki azt gondolja, hogy csak az első lakásukat megszerzőket célszerű támogatni. Az az egész lakásrendszer lényegét nem érti. Ugyanis a lakásrendszer lényege, tisztelt képviselőtársaim, a mobilitásban rejlik. Abban, hogy egy fiatal házas először szeretné megszerezni első kicsi, netán garzonlakását, ha gyermekek születnek, szeretne abból nagyobba költözni, akár egy szobával, később két szobával nagyobba, és netán valamikor - lehetőség szerint nem nyugdíjas korára - hozzájutni egy normális családi házhoz. Ez az emberek valós gondolkodása, ez a világon mindenhol az a fajta mobilitás, amire az egész ingatlanpiac épül. Azt gondolom, hogy a láncnak minden egyes eleméhez szükséges megadni a továbbjutáshoz való támogatást, mert ha a lánc bármelyik eleme hiányzik, az egész nem működik. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ha nem adunk támogatást ahhoz (Az elnök folyamatosan csenget.), hogy családi házba vagy eggyel nagyobb lakásba lehessen költözni… (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me