DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt gondolom, hogy Jauernik képviselő úr okfejtésében egy figyelemre méltó mozzanat van: mindannyian érdekeltek lennénk abban, hogy akár az adótörvények vitájánál és a szavazásoknál megteremtsük annak a lehetőségét, hogy nőjön a költségvetés mozgáslehetősége, és abból esetleg a sanyarú sorsú önkormányzatok is részesedjenek.
Azt gondolom, ezzel az indítvánnyal több baj is van, és talán csak a legkisebb baj ezzel az indítvánnyal az, hogy szöges ellentétben van azzal, amit önök ígértek a választóknak, mert nem a terhek növekedéséről beszéltek, hanem a terhek csökkenéséről beszéltek.
(20.40)
Az indítvánnyal a másik nagy gond az, hogy egészen másban gondolkodik ön, képviselő úr, mint az ön szövetségesei, az SZDSZ-esek gondolkodnak. Az utolsó egyeztetések során ki fog derülni, hogy az ön indítványa nem éri meg a végszavazást. Már ha csak ezt említem, azt látom, hogy nem fogja megélni a végszavazást ez a módosító indítvány, mert ön ezt kénytelen lesz visszavonni.
Az sem igaz, sőt az ellenkezője igaz, hogy nem növelné nyilvánvalóan az ország versenyképességét egy ilyen típusú indítvány, holott önök az adótörvények módosításánál ezt is megcélozzák. Az sem igaz egyébként, ez csak demagógia, hogy ez az azonos közteherviselés irányába tett lépés lenne, ha ezeket a nagyon-nagyon szépen kereső embereket egy plusz adósávban adóztatnánk. Beszéljen Medgyessy Péterrel, László Csabával, ők el fogják mondani önöknek, hogy ezek, mondjuk, a pénzvilág jól kereső emberei, akik ilyen típusú jövedelemmel rendelkeznek. Megvan a lehetőségük arra, hogy ezeket a jövedelmeket százféleképpen elrejtsék a költségvetés elől, kivigyék ebből a mezőből, és önök nem fogják tudni 46 százalékkal adóztatni.
Ha mégis élni fog az ön javaslata, én ezt támogatni fogom, de biztos vagyok benne, hogy nem tudok majd erről szavazni az ön álláspontja mellett, mert ön ezt vissza fogja vonni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me