GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Én még a korábbi, Balla képviselő úr által elmondottakra szeretnék reagálni, ez összefügg Sisák képviselő úréval is. Képviselőtársaim! Számomra megdöbbentő az, ahogy fél órán belül önmagukkal is ellentmondásba keverednek. Balla képviselő úr mondta el az önrész hiányát, aztán ostorozni kezdték a szociálpolitikai kedvezményt.
Képviselőtársam! A szociálpolitikai kedvezmény pont azért van, hogy ezeket a fiatal házasokat, akik nem rendelkeznek megfelelő önrésszel, segítsük ahhoz, hogy az önrész rendelkezésükre álljon. Még egy mondatot, és utána szeretnék áttérni arra, amit Sisák képviselő úr mondott. Képviselő Úr! Én csak ajánlanám az ön figyelmébe a múlt heti zöld újságot, ha mint gazdasági szakember elolvasná. Növekszik a beruházásállomány, növekszik az ipari termelés és növekszik az export. Ettől kezdve nyugodtan beszéljen ön csődről, meg mindenféle katasztrófáról, de a szocialista-szabad demokrata kormány megállította a gazdasági növekedés csökkenését. (Derültség az ellenzéki padsorokban.) Ezen lehet szórakozni, majd beszéljük meg év végén.
Tehát visszatérve a Sisák képviselő úr által jelzett problémára, azt hiszem, hogy valahol itt van az igazság. (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból.) Mert abban mélységesen egyetértünk, hogy nem azokat kell támogatnunk, akik a sokadik lakáshoz jutnak, és 30 millió forintos hitelt vesznek föl, és ehhez a polgári kormány idején preferált magas jövedelműek minél magasabb adókedvezménye járult, és elfeledkezünk azokról, akik nehéz helyzetben vannak. És igen, a fiatalokon, a gyermeket nevelőkön - ráadásul ahol az egyik fél még gyesen is van - segítenünk kell, ebben egyetértünk, ebben készek vagyunk az együttgondolkodásra.
Azt hiszem, hogy a mi módosító indítványainkban hasonlót már találnak, és erről fogunk beszélni, ha lesz lehetőségünk hosszabban szólni. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me