LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Több olyan módosító javaslatunk van, amit szeretnék ebben a vitaszakaszban megindokolni. Talán lesz idő az ajánlás 30., 31. és 33. sorszáma alatti módosító javaslatok indoklására, amit egyébként fideszes képviselőtársaim is javasoltak. (Jauernik István fölmegy a pulpitusra. - Közbekiáltások a Fidesz soraiból: Szabálytalan! Fölment a képviselő a pulpitusra!)
Egymástól függetlenül jutottunk arra a következtetésre például, hogy az ajánlás 30. sorszáma alatt szereplő módosító javaslatunk a törvényjavaslat 18. § (1) bekezdéséből javasolja elhagyni a költségtérítés kifejezést. Ugyanis a költségtérítés címén megszerzett bevétel hagyományosan nem minősül bevallandó bevételnek, mivel a pénz csak átmegy a költséget átmenetileg viselő személy kezén, de nála nem válik jövedelemmé. A költségtérítés bevonása a személyi jövedelemadózás bevételi körébe még akkor is indokolatlan véleményünk szerint, ha utólag ezt a bevételi tételt az adózó mint költséget levonhatja.
Az a véleményünk, tisztelt államtitkár úr (Megszólal egy mobiltelefon..), hogy feleslegesen bonyolódik a személyi jövedelemadózás…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me