SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Tisztelt Képviselőtársaim! Hosszú vita folyik itt az ülésteremben a lakáscélú megtakarítások utáni adókedvezményről. Én úgy gondolom, hogy az a módosító indítvány, amelyet a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja nevében 43. szám alatt benyújtottam, illetve ehhez kapcsolódóan a 48. és 53. számon, az önök által gerjesztett vitát egyértelműen megoldhatná.
Korábban is elmondtam már, most is megismétlem, nem azok számára kívánjuk megőrizni ezt a 240 ezer forintos adókedvezményt, akik 3-4. lakásukat vásárolják, nem azoknak szeretnénk megőrizni ezt az adókedvezményt, akiknek az éves jövedelme meghaladja a 4 millió forintot. Mi azoknak a fiatal családoknak szeretnénk segítséget nyújtani ezzel, akik húsz évre gondolkodtak előre, az első lakáshoz jutó fiatal házasoknak.
És ahogy Balla György képviselő úr elmondta, ezek az első lakáshoz jutó fiatal házasok nem a társadalom leggazdagabb családjai, kérem szépen, az a havi 20 ezer forintos adókedvezmény nagyon sok családnál érvényesíthető lenne ebből a körből. Én azt kérném önöktől, hogy ezt a módosító indítványt támogassák, amely egyértelműen több tízezer családnak segíthetne. Még egyszer mondom, nem a 3. meg a 4. lakásukat szerző mágnásoknak, hanem az első lakáshoz jutó fiatal házasoknak. Gondolják el, önök ezen családok esetében is 50 százalékra kívánják csökkenteni az adókedvezményt, nem beszélve arról, hogy azt a futamidőt, azt a maximum húszéves futamidőt is öt évre kívánják csökkenteni. Gondoljanak bele egy átlag magyar család helyzetébe, ahol két gyermeket nevelnek. Hogy tud a család tervezni, és hogyan fogja élni az életét, ha a 20 ezer forintos adókedvezmény helyett havi 10 ezer forintot fog igénybe venni?!
Erről beszéljünk, erről a konkrét esetről! Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me