SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselőtársaim! Úgy gondolom, örülni is lehetne, mert úgy tűnik, hogy módosító indítványok támogatására kerül sor. Csak az egyetlen baj, hogy az örömöt végül önök mindig elrontják. Úgy gondolom, ha valamivel nem értenek egyet, vagy nem egészen abban a formában, ahhoz mindig be lehet nyújtani kapcsolódó módosító indítványokat.
Nem akarok vitába keveredni senkivel, nem akarok most a lakáspiac egészével foglalkozni, de egyetlenegy dolgot mindenképpen el szeretnék mondani. Úgy gondolom, hogy az első lakáshoz jutó fiatal házasok azok, akik mindenképpen támogatásra szorulnak. Ezt mindenképpen osztom, korábban lakásügyi osztályvezetőként megtapasztalhattam, hogy erre milyen nagy szükség van. Az ő esetükben ez a 240 ezer forintos támogatás mindenképpen fenntartandó. Már csak azért is, tisztelt képviselőtársaim, mert nem kell olyan hatalmas nagy hitelösszegekben gondolkodni. Egy kétgyermekes, 35 év alatti házaspárból álló család nem kell hogy többet igénybe vegyen, mint 7 millió forintos nagyságrendű hitelt, hogy a havonta törlesztendő részlete elérje a közel 50 ezer forintos nagyságrendet. Még egyszer mondom: nem kell több, mint 200 ezer forintos havi bruttó jövedelem, hogy igénybe tudja venni a havi húszezer forintos lakás célú megtakarítás után járó adókedvezményt. A családtámogatási törvény és más törvények kapcsán elvitatkozgattunk egyébként, hogy hol van a létminimum.
A 200 ezer forint négy emberre bőven a létminimum alatt van. Tehát azt kérem, hogy a 43-as módosító indítványt támogassák. Most ne vizsgáljuk, hogy mit takar a 42-es és mit takar a 48-as. Az 53-as pedig a kiszámíthatóság. Nem öt évre, tisztelt képviselőtársaim, húsz évre egy első fiatal házas esetében.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me