TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tehát a 13 százalékkal kezdődő 263. számú javaslat - amelyet Szijjártó Péter és társai jegyeznek - úgy folytatódik, hogy 600 001 forinttól 2 millióig 25 százalék, afölött pedig 40 százalék.
A mi frakciónk nem adott be több módosító javaslatot a személyi jövedelemadó-táblához, mégpedig azért nem, mert úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb, amelyik - hangsúlyozom - 13 százalékkal kezdődik. 13, 25 és 40. Ez olyan csodálatos módosító javaslat, hogy ezt 2001 őszén, a választások előtt a Magyar Szocialista Párt frakciója is benyújtotta az Országgyűlés elé. Való igaz, hogy valami miatt nem lett megszavazva ez a módosító javaslat. Egyébként ha megszavaztuk volna, akkor önöknek nem lett volna lehetőségük 320 milliárd forintot szétosztani és a száznapos programot megvalósítani.
De most már más a helyzet. Most már megvalósult a száznapos program is, most már eljött végre az igazi adócsökkentés ideje az országban. De az a személyi jövedelemadó-tábla, amit önök az Országgyűlés elé tettek az eredeti javaslatban, nem csökkenti ám a személyi jövedelemadó-terhelést, államtitkár úr! Pontosan ön mondta el, nem egy tévéműsorban, hogy a GDP-hez mérten a jövedelemkoncentráció, a jövedelemelosztás növekedni fog.
Azt javaslom tehát, térjenek vissza ahhoz a javaslathoz, amit 2001-ben felelősen nyújtottak be a parlament elé, és akkor azt mondták, hogy 13, 25 és 40. Ezt a módosító javaslatot most mi is tudnánk támogatni. Nem tudom, mi változott azóta; ha tehát 2002-ben nem sikerült, 2003-ra nem terjesztették be, akkor legalább most szálljanak magukba, és mondják azt, hogy igazunk volt 2001 őszén, és igenis azt az adótáblát kell elfogadnia az Országgyűlésnek.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)
(19.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me