TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Meg vagyok döbbenve, hogy egyes képviselők hová ragadtatják magukat. (Derültség az MSZP soraiban. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Még a végén igazat mondanak!) Csabainé képviselő asszony, emlékszem rá, a választás után, júniusban 100 milliárdos lakástámogatásokról beszélt.
Ahhoz képest most nem látom a módosító javaslatát a személyi jövedelemadó-törvénynél, ami családok százezreit fogja megkurtítani. Mert az ön kormánybiztossága alatt fog lényegében megszűnni ilyen tempóban a lakásépítések száma egészen bizonyosan Magyarországon. (Csabai Lászlóné: Nem igaz!)
Tehát úgy gondolnám, hogy mielőtt ön bárkit is bírál a parlamentben, előbb meg kellene nézni, hogy mi lesz az, amihez ön egyébként a nevét sem adta, mert maga nyilatkozta azt, hogy míg elment valahová, nem tudom, lehet, hogy éppen pihenni egy hétre, akkor addig szó sem volt erről. Ön lepődött meg a legjobban, hogy olvasta azt az előterjesztést, amely szerint jelentősen lecsökken az adókedvezmény.
Igazából a 200 ezerből, aki most igénybe veszi, töredéke fogja tudni majd igénybe venni ezt az adókedvezményt. (Gőgös Zoltán: Ez sem igaz!) Tehát éppen az ön kormánybiztossága alatt fog megtorpanni a lakásépítések, lakásvásárlások száma.
Én azt mondom önnek, hogy elfogadom, hogy a két módosító javaslat, amelyet említett, ellentmondásban van. Jelöljék meg az MSZP-s képviselők, hogy melyiket tudják támogatni, tudják-e támogatni a családi adókedvezmény növelésére vonatkozó indítványunkat - azonnal visszavonjuk az szja-táblára vonatkozó indítványt. Vagy ha azt nem tudják, tudják-e a személyi jövedelemadó-táblára vonatkozó javaslatunkat támogatni, akkor belátjuk, hogy a családi adókedvezmény növelésére egy későbbi időpontban kerülhet sor.
Tehát tessenek arról nyilatkozni - az előterjesztő már nyilatkozott, ő egyiket sem támogatja egyébként -, hogy melyik módosító javaslatunkat tudják támogatni, és így folytassuk a vitát. (Dr. Pósán László: Helyes! - Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me