TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönjük szépen a bírálatokat. Az államtitkár úr arra hívta föl a figyelmet, hogy lehet vitázni, hiszen az önök frakciója is azért adott be annyi módosító javaslatot, hogy nyilván megtárgyalják, hogy melyik azok közül legjobb. Göndör úr az előbb azt bírálta, hogy az ellenzék kétpercezni mer. Egész jól haladunk itt a vita ügyében.
Amit pedig Csabainé képviselő asszony mond, én továbbra sem lennék olyan büszke arra, amit ön támogat. Egy család, amikor meghozza a döntést arra vonatkozóan, hogy hogyan, miből fogja a lakását fölépíteni, akkor bizony valóban... - egyébként csak jelzem, hogy a képviselő asszonyt annyira érdekli a téma, hogy éppen elhagyja a termet, és nem nagyon érdekli, hogy az ellenzék ebben a kérdésben mit mond, de legyen ez az ő ügye, így működik a rendszer ezek szerint. Azért elmondanám, hogy amikor meghozza a család a döntést, mi alapján hozza meg. Meg fogja nézni, hogy mennyi saját ereje van; megnézi, hogy mi a teherbíró képessége, tehát hogyan tudja a hitelt törleszteni. Figyelembe fogja venni, hogy mennyi a szociálpolitikai kedvezmény, és megnézi, kiszámítja még azt is, hogy milyen egyéb támogatáshoz tud hozzájutni. Amikor elkezdte ezeket összeadni az elmúlt két évtől, akkor látta, hogy kedvezményes hitelhez hozzájut, adókedvezményhez éves szinten havi 20 ezer forinthoz hozzájut, a szociálpolitikai támogatás meg annyi, amennyi.
Ne tessenek már azt elhitetni itt a közvéleménnyel, hogy azért, mert egy gyermeknél a szociálpolitikai támogatás 300 ezer forinttal emelkedik, két gyermeknél még plusz 100 ezer forinttal, 400 ezer forinttal emelkedik a szociálpolitikai támogatás, amiatt egy család is majd arról fog dönteni, hogy belekezd lakásépítésbe. Egyetlenegy család nem fog belépni a rendszerbe azért, mert ez a szociálpolitikai támogatás évi 400 ezer forinttal, egyszeri támogatással meg fog emelkedni. De azért, hogy a havi 20 ezer forintos adókedvezményt nem fogja tudni igénybe venni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), egészen bizonyos, hogy több tízezer család le fog mondani a vásárlásról is és az építésről is, és ezt támogatja a kormánymegbízott asszony. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me