TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Nem hiszem, hogy ezt a javaslatát egyeztette Medgyessy Péter miniszterelnök úrral (Jauernik István: Egyeztettem.), mert ő bizonyosan nem fogja ezt támogatni, hiszen akkor, amikor 2003. január 1-jétől a tőzsdei ügyletek bevételét tetszettek adómentesíteni, akkor pontosan ugyanezekről az emberekről volt szó. Most hogyan néz az ki, hogy ígértünk nekik minden jót, és akkor 2003. január 1-jétől odaadtuk, 2004. január 1-jétől meg visszavesszük? Szóval, nem hiszem, hogy logikailag jó útvonalon van Jauernik képviselő úr, amikor ezt elmondja - ez az egyik.
A másik: úgy gondolja, ez a 20 milliárd minden évben be fog folyni? Az a 25 ezer ember, akik ma a döntéseket hozzák Magyarországon, higgye el nekem, ebből nem tudom, hogy hány ezer, de a befektetési döntéseket ezek az emberek hozzák meg, hogy idehozzák Magyarországra, vagy elviszik máshová.
Állítom, hogy ez a 20 milliárd forint még jövőre sem folyik be, mert ezek az emberek azt mondják, hogy viszontlátásra, Magyarország. Ajánlok az ön figyelmébe egy országot, Szlovákiát, ahol 19 százalékos egykulcsos rendszer lesz. A 46 és a 19 között pont 27 százalék van. Ezek az emberek fogják, és átrakják majd a székhelyüket Pozsonyba, onnan fogják irányítani az országban a minimálbéren dolgozókat vagy az átlagjövedelem alatt dolgozókat.
Azt javasolom önnek, gondolják meg ezt a javaslatot, mert nagyon veszélyes útra terelődnek. Elhiszem, hogy kell a lóvé, mert 2002-től az MSZP már megszokta, nagyon jó osztogatni és nagyon hálás osztogatni, de most a költségvetésben nincsen ennyi pénz, hogy minden szájat, minden zsebet, mindent ki tudjanak elégíteni.
Egyébként kíváncsi lennék ebben a kérdésben a szabad demokraták véleményére, mert a nyilvánosság előtt hallottam a párt elnökének a véleményét. Nagyon megtisztelő lenne, ha esetleg a parlamentben is hallhatnánk ezt.
Köszönjük szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me