ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/3780. számon, az egységes javaslatot pedig T/3780/37. számon kapták kézhez. A módosító javaslatokról történő határozathozatal során az előterjesztés címe megváltozott, így értelemszerűen az Országgyűlésnek már az új címmel benyújtott egységes javaslatról kell határoznia.
Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, záróvitára is sor kerül. Az alkotmányügyi bizottságnak a záróvitát előkészítő ajánlását T/3780/39. és 41. számokon kapták kézhez.
(17.40)
Indítványozom, hogy a benyújtott módosító javaslatokat, a támogatottságukra figyelemmel, összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki a javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslattal egyetért.
Megnyitom a záróvitát az első ajánlás 1., 2. és 3. pontjaira, valamint a második ajánlás 1. pontjára. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.)
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem Kökény Mihály egészségügyi, szociális és családügyi miniszter urat, hogy kíván-e szólni. (Jelzésre:) Nem.
Tisztelt Országgyűlés! A záróvitát lezárom.
Most a határozathozatalok következnek. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait az ajánlás 1., 2. és 3. pontjai alapján, amelyeket a bizottság támogat, valamint a második ajánlás 1. pontjában szereplő alkotmányügyi bizottsági módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 194 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 151 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazásra kerül sor. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 194 igen szavazattal, 152 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az egységes javaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me