DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tudomásul véve, hogy itt az ökoadózás rendszeri kérdéseit mind az energiaadó, mind pedig a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényjavaslat kapcsán az általános vitában megbeszéltük, én erre nem kívánok visszatérni még akkor sem, ha adja magát a reagálási kényszer Pap János gondolatait illetően.
Azt azonban gondolom, hogy egyszerre egy lyukból egyfélét, vagy hideget, vagy meleget kellene fújni, legalábbis illenék eldönteni, hogy most melyik oldalra helyezik a súlyt önök, hiszen az 1. pontban és a 3. pontban ugyancsak ön, Pap úr, környezetvédelmi megfontolásokat tart szükségesnek, a 2. pontban pedig Balla úrék egészen mást. Ők azt preferálnák, hogy az energiagazdálkodási célelőirányzathoz kerüljön, míg ön, általam is egyébként elfogadhatónak ítélt módon a környezetvédelmi célok szolgálatát jelöli meg fontosabb feladatul.
Azt gondolom, hogy az államháztartási törvény, illetőleg az Országgyűlés, valamint a kormányzat működésében tudomásul kellene venni, hogy prioritásoknak kell működni, és nem feltétlenül muszáj mindent megcímkézni, mert akkor úgy járunk, mint az a háziasszony, akinek előre megcímkézik az összes forintját, ezért már nem mer vásárolni magának egy harisnyát, holott, mondjuk, éppen a tűzifára zsebben levő pénzből erre futná. No, egy költségvetés sem lehet ilyen ostoba, ezért azt gondolom, önmagában az, hogy a központi költségvetést illeti, ez csak annyit jelent, hogy nem a helyi bevételeket növeli. Erről egyébként, hogy milyen felhasználása legyen, ott lesz a lehetőségünk a költségvetési törvény vitája során.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me