DR. BELOVICS ERVIN

Full text search

DR. BELOVICS ERVIN
DR. BELOVICS ERVIN, a legfőbb ügyész helyettese: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az alkotmány 51. §-ának (2) bekezdése szerint az ügyészség törvényességi felügyeletet gyakorol a büntetés-végrehajtás felett.
A jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtásának, valamint a szabadságelvonással járó büntetőeljárási kényszerintézkedés foganatosításának az ellenőrzése tehát az ügyészség alkotmányos joga és kötelessége. A szakági ügyészek ezért rendszeresen tartanak vizsgálatot a fogva tartást végrehajtó szerveknél, és kötelesek kivizsgálni a fogva tartottak panaszait, kérelmeit is. A vizsgálatok, illetve az ellenőrzések tapasztalatai alapján az ügyészek minden alkalommal, mégpedig a fogva tartott személyétől függetlenül, megteszik a szükséges intézkedéseket.
A képviselő úr azon kérdésére nem tudok választ adni, hogy hány panasz érkezett az ügyészséghez az elmúlt két évben svábbogarak miatt, mert ilyen irányú adatgyűjtést az ügyészség nem végez. Azt azonban el tudom mondani, hogy az ügyben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyész kizárólag a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően járt el.
Erre tekintettel kérem a képviselő urat, hogy a válaszomat elfogadni szíveskedjék. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me