DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Tisztelt Legfőbbügyész-helyettes Úr! Ön törvényességi felügyeletről beszélt, ez nyilván így van.
Én nem tudom megítélni, hogy az a körülmény, miszerint svábbogarak vannak egy börtönben, a törvényességi felügyelet körébe eső körülmény-e, de tudjuk a sajtóból, hogy egy bizonyos elítélt a svábbogarakra hivatkozással kérte az ügyészség segítségét. Önök segítettek neki. Még egyszer: ez rendben lenne, de úgy gondolom, fontos lenne, hogy a magyar állampolgárok tudják: az ügyészség ilyen irányú segítsége kizárólag egyetlen ilyen elítélt vonatkozásában jelentkezik (Folyamatos közbeszólások az MDF és a Fidesz padsoraiból.), vagy pedig... (Az ellenzéki pártok padsorai felé fordulva, közbeszólásra reagálva:) Igazad van... Ez egyetlen előzetesben lévő vonatkozásában jelentkezik, vagy pedig akár előzetesben, akár elítéltként a svábbogarak miatt panaszkodik, az ügyészség mindenkinek ugyanilyen elbírálás alapján segít? Ez nagyon nagy kérdés, legfőbbügyész-helyettes úr.
Úgy gondolom, hogy önök a közvélemény számára (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) ezzel elszámolni tartoznak. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me