DR. FRAJNA IMRE

Full text search

DR. FRAJNA IMRE
DR. FRAJNA IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszterelnök Úr! A miniszterelnök urat eddig sem sűrűn téveszthették össze az igazmondó báránnyal, de néhány hete a parlamentben olyan újabb ingyenes gyógyszert jelentett be, ami több tízezer ember számára jelentett megütközést. Nem tudom, hogyan történhetett ez az eset, lehet, hogy csak elszólás volt a dolog mögött. Lehet, hogy az történt, hogy elgondolkodott az ember az első intézkedések közt adómentessé tett több tízmilliós részvénypakettja fölött, és úgy döntött, hogy 9875 forint szinte ingyen van. Vagy kezébe került az embernek a száz nap, száz százalék jegyében száz százalékkal megemelt fizetési jegyzéke, és ehhez képest is 9875 forint szinte ingyen van.
Sajnos az a probléma, hogy ez a 9875 forint az egyszeri 19 ezer forintos juttatás esetében már csak kis kiegészítéssel alkalmas arra, hogy kéthavi gyógyszeranyagot megvegyen egy nyugdíjas, illetve egy mai átlagnyugdíjasnál a 9875 forint elviszi a nyugdíjának az egynegyedét. A betegség ráadásul egy szörnyű kór, ami úgy vált közismertté, hogy az Egyesült Államok egyik volt elnöke, Ronald Reagan is megbetegedett Alzheimer-kórban, amire bizonyára fölfigyelt ön is, miniszterelnök elnök úr, hiszen Reagan elnök úr is sokat küzdött a KGB ellen. (Dr. Lamperth Mónika: Szégyelld magad!)
Kérdésem a következő, tisztelt miniszterelnök úr: valószínűleg mindenki számára, főleg Vojnik Mária bejelentése óra nyilvánvaló, hogy nincs ingyen gyógyszer; de lehet-e valamit az irányba tenni, hogy ez az ingyen a 9875 forint irányából elmozduljon egy, a nullához valamivel közelebb eső szám irányába.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon. - Dr. Vojnik Mária: Én azért nem lennék ennyire büszke magamra, Imre.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me