DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A 2004. év valóban a magyar nemzetgazdaság számára egy olyan év, amikor figyelembe kell vegye egyrészt azt, hogy a világban milyen körülmények vannak, és ez nem tőlünk függ. Ön pontosan tudja, mindannyian tudjuk, hogy sajnos a világgazdaság pang, és továbbra is pang. Talán a következő évben várható egy lassú növekedés.
Másrészt a nemzetgazdaságban figyelembe kell vegyük azt is, amit örököltünk, képviselő úr, és ami nem túlságosan kellemes és könnyű dolog. Ezeknek a figyelembevételével kellett a 2004-es évet megterveznünk.
(16.00)
A takarékos év ellenére jövőre is jelentős támogatást nyújtunk a tanulók közlekedéséhez. A személyszállítás továbbra is a kedvezményes kulcs hatálya alá fog tartozni, ott marad, és a 2004. évi fogyasztói árkiegészítés szintje az ez évi várhatóhoz képest 2004-ben 7 milliárd forinttal nő. A díj a közlekedésben az átlagos inflációnál nagyobb mértékben nem emelkedhet, tehát a fiatalok számára sem, különben az árkiegészítést nem lehet folyósítani, tehát nem kaphatják meg az illetékes intézmények az árkiegészítést.
További kedvezmények nyújtására pedig, bízom abban, hogy akkor lesz lehetőségünk, ha a nemzetgazdaságban valóban beindulnak azok a folyamatok, amelyek a nemzetközi hatásra várhatóak - az európai uniós gazdasági növekedés felgyorsul, és ebben az esetben valóban többet lehet adni a fiataloknak.
Kedves Képviselő Úr! A mandátumunk 2006-ig szól. 2006-ig azokat az ígéreteket, amelyeket tettünk, bízva a gazdaság fellendülésében, teljesíteni fogjuk, és akkor kell majd (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) számot adnunk arról, hogy mit tettünk, és mit nem. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me