DR. NYITRAI ZSOLT

Full text search

DR. NYITRAI ZSOLT
DR. NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszterelnök Úr! 2002 januárjában ön a Pilvax kávéházban - ”Egyetértésben a nemzettel” - több hangzatos ígéretet fogalmazott meg, többek között a fiataloknak, az új nemzedéknek is.
Ön azt mondta, ingyenessé tesszük az állandó lakóhely és az iskola közötti utazást, ezzel szemben a kormány csökkenti a diákok utazási kedvezményét. A jelenleginél is drágább lesz a lakóhelyről az oktatási intézménybe eljutni.
Miniszterelnök úr, ön azt mondta, hogy az MSZP kiszélesíti a lakáshitel-kedvezményeket. Ezzel szemben jelen pillanatban a kormány felére csökkentette a hitelek után járó adókedvezményt, amelyet most már csak öt évig lehet igénybe venni. Önök, tisztelt miniszterelnök úr, megemelték a hitelkamatokat, csökkentették a felvehető hitelek nagyságát.
A Pilvax kávéházban ön azt ígérte: megtartjuk a diákhitelt, de csak úgy, hogy azt ne csak felvenni, hanem visszafizetni is tudják a diákok. Ezzel szemben a valóság az, hogy a diákhitel kamatait megemelte a kormány, emelkednek a havi törlesztőrészletek, s a kormány döntésének következtében a diákhitel visszafizetését a tanulmányok befejezését követően azonnal meg kell kezdeni, tehát nemcsak akkor, amikor a fiatal már rendelkezik munkával, jövedelemmel.
Ön a Pilvaxban azt ígérte: tízezer új kollégiumi helyet teremtünk. Ehhez képest a valóság az, hogy egyetlen új kollégiumi férőhely sem jött létre, megszüntették a kollégiumépítésre szánt állami forrásokat.
A Pilvaxban, tisztelt miniszterelnök úr, ön azt ígérte, kormányra kerülve az MSZP ingyenessé teszi a jogosítvány megszerzését; ehhez képest a valóság az, hogy a kormány az ingyenes jogosítványt 2004-re ígérte, a jövő évi költségvetés azonban egyetlen fillért sem szán erre a célra. A fiataloknak így a jogosítvány megszerzése 80-100 ezer forintba kerül.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! A kérdésem az lenne, hogy mikor akarja betartani a fiataloknak tett ígéreteit. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me