DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Ami Keller László nyilatkozatát illeti, nyilván meg kellene ismerni a teljes szövegösszefüggést. Egy kiragadott egymondatos idézet valószínűleg nem mutatja pontosan, hogy mit mondott Keller László. Úgyhogy, azt gondolom, attól, hogy jogállami módszerekkel akarjuk megoldani, nem tudom elhatárolni magam, sőt helyeslem - ezt mondta Keller László.
Ami a módszerek helyességét illeti, arra pedig annyit mondok, hogy talán arra gondolhatott Keller László, amikor elhatárolta magát a bolsevik módszerektől, hogy volt olyan időszak, amikor volt hajlam itt az előző években arra, hogy parancsuralmi módszerekkel próbáljanak kérdéseket megoldani. (Taps az MSZP padsoraiból.)
Ami az ügyészség szerepét illeti, ott pedig szintén annyit szeretnék mondani, hogy azt gondolom, az ügyészség ellen nem támadás az, ha az állampolgárok elvárják, hogy a büntetéssel foglalkozzanak, a bűnüldözéssel foglalkozzanak. Ha ezt az igényt a külügyminiszter, pártelnök szintén megfogalmazza, ebben semmifajta kivetnivaló nincs. Azt gondolom, hogy az ügyészség független a kormánytól, független a politikától; nem független azonban a társadalomnak azon elvárásaitól, hogy a bűn üldözése az elsődleges feladata. Azt gondolom, ez egy helyes törekvés. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me