DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Néhány héttel ezelőtt megkérdeztem öntől egy képviselőtársunk kijelentése kapcsán, hogy mi a véleménye erről a kijelentésről. Török Zsolt azt mondta egy televízió-műsorban, hogy Szász Károllyal és a vele hasonlókkal szemben úgy kellene eljárni, hogy vagyonelkobzás, és onnantól kezdve tárgyalunk, hogy meddig fog a börtönben ülni. Ön, miniszterelnök úr, akkor többek között azt mondta, hogy ez a megjegyzés valóban nem méltó ahhoz, amit elvárhatnánk. Tehát, ha finoman is, de elhatárolódott ettől a kijelentéstől. Ma délelőtt Kuncze Gábor beszélt már arról, hogy kinek mitől kellene elhatárolódnia. Én azt kérem öntől, miniszterelnök úr, hogy ítélje meg Kovács Lászlónak és Keller Lászlónak, a kormány tagjainak két korábbi nyilatkozatát, amely Török Zsolt nyilatkozatához hasonló szellemű.
Keller László egy újságnak, egy napilapnak adott interjújában azt mondta: ugyanakkor elnézést is kell kérni a társadalomtól azért, mivel ezt a munkát nem tudjuk bolsevista módszerrel elintézni, csak jogállami keretek között lehet eljárni. Ezt ő egyébként azokra az ügyekre említette, amelyek az ügyészség elé kerültek. Kovács László egy balmazújvárosi lakossági fórumon pedig azt mondta, hogy az ügyészség nem bűnüldözést folytat, hanem bűnpártolásnak látszó módon foglal állást különböző ügyekben.
Én azt kérem öntől, miniszterelnök úr, hogy mint a magyar jogállam egyik védelmezője, a Magyar Köztársaság miniszterelnökeként ítélje meg kormánya tagjainak a szavait, ítélje meg, hogy milyen kárral járnak a Magyar Köztársaság jogállamiságára, ha kormánytagok ilyen kijelentéseket tesznek.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
(15.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me