DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Kérdései között voltak valódi és költői kérdések; engedje meg, hogy a valódi kérdések alapján néhány tájékoztató mondatot elmondjak.
Szeretném tájékoztatni az Országgyűlést arról, hogy az elmúlt két évben nem fordult elő, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága fogdájából a fogva tartás törvényes felügyeletét végző ügyész a fogva tartott kiszállításával végezte volna el a benyújtott panasz kivizsgálását. A gyakorlat az volt, hogy az ügyész a helyszínen győződött meg a problémáról.
Ha a képviselő úr kérdése arra vonatkozik, hogy az elhelyezéssel kapcsolatos rövid, mintegy húszperces meghallgatásról készült jegyzőkönyvet mikor kapta meg az ügyben eljáró nyomozó hatóság, azt lehet elmondani, hogy ez a jegyzőkönyv a mai napig oda még nem érkezett meg. Meg kell azonban jegyezni, hogy a Rejtő E. Tibornak a nyomozást felügyelő ügyészség által történt meghallgatásáról készült jegyzőkönyvet futárral 2003. október 15-én, a késő délutáni órákban megkapta a rendőrség.
Ez az eljárás nem tekinthető szokványosnak, mert az ügyészség kihallgatásra az elmúlt két évben nem kért ki fogva tartottat a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság ügyeivel kapcsolatban.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me