ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes agrár tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása; T/4060. számon kapták kézhez az előterjesztést, az egységes javaslatot pedig T/4060/40. számon.
Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, ezért záróvitára kerül sor. A záróvitát előkészítő ajánlást az alkotmányügyi bizottság T/4060/42. számon nyújtotta be. Javaslom, hogy tekintettel az összefüggésre, összevontan tárgyalja meg a benyújtott módosító javaslatokat az Országgyűlés. Aki a javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslattal egyetért.
Megnyitom a záróvitát az ajánlásban szereplő 1. és 2. pontokra. Megkérdezem, kíván-e valaki hozzászólni. (Nincs ilyen jelzés.) Felszólaló nem jelentkezett.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem a miniszter urat, kíván-e szólni. (Jelzésre:) Nem kíván.
Tisztelt Országgyűlés! Az záróvitát lezárom, és most a határozathozatalok következnek.
Megkérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait az ajánlás 1. és 2. pontjai alapján, amelyeket a bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 336 igen szavazattal, 3 nem ellenében és 3 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazásra kerül sor. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e az egyes agrár tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 333 igen szavazattal, 21 nem ellenében, tartózkodás nélkül a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta, hogy az elfogadott törvény sürgős kihirdetésére kerüljön sor. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felkéri-e az Országgyűlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését kérje. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 335 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 20 tartózkodás mellett felkérte az Országgyűlés elnökét, hogy kérje a törvény sürgős kihirdetését.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me