KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Államtitkár úr, az első kérdésre adott válasza azért nem megnyugtató, mert bár valóban dolgozik néhány kormánypárti képviselő a vidéki és a budapesti tömegközlekedési társaságok központi forráshoz juttatásában, csakhogy le is nyilatkozták, hogy ezt úgy próbálják elérni, hogy emelik az adót, és tervezték is egy plusz szja-kulcs bevezetését 42 százalékkal. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Nem erről volt szó!) Én úgy gondolom, hogy ez egyáltalán nem megnyugtató, és ismerve a koalíció belső vitáit, ebből valószínűleg nem lesz semmi.
Azt gondolom, hogy a vidéki városok tömegközlekedési cégeinek a támogatása nemcsak arra kell hogy szorítkozzon, hogy az üzemszerű és az üzemviteli támogatások mekkorák, hanem hogy a fejlesztési támogatások mekkorák. Ha az arányokat nézzük, akkor a vidékbe is be kell tenni 174 milliárd forintot. Helyes, hogy a fővárosban metró épül, de a vidéknek is kell trolibusz, villamos, busz és minden olyan, ami biztosítja a vidéki emberek azonos életminőségét (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Úgy van!), ha fele-fele alapon gondolkozunk.
És hát, kedves államtitkár úr, a tanuló- és nyugdíjasbérletek árának 60-100 százalékos emelkedése nem az ingyenesség felé tett lépés, akármennyire is akarja önt ezt így láttatni.
Válaszát nem fogadom el. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me