CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kedvezményes üdültetéshez a költségvetés és nem a kormány egyfelől közvetlen támogatást nyújt az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium költségvetésében üdülési célú támogatások nyújtására 400 millió forinttal. Ez a támogatási forma idén a sokgyermekes családok, nyugdíjasok és a fogyatékkal élők, összesen 10 ezer fő üdülésének támogatását szolgálta. A költségvetés ezenkívül közvetett támogatást nyújt a személyi jövedelemadó-törvényben az üdülési csekk értékének adómentessé tételével, amely 2003. január 1-jétől a minimálbér összege. Ebben a formában a tavalyi 81 ezer fővel szemben idén 180 ezren üdülhettek munkáltatói támogatással.
A költségvetés mellett egy civil szervezet, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány is nyújtott üdülési célú támogatást, a számos rászoruló réteg közül a nyugdíjasokat nevezve meg a támogatás címzettjeiként. Ehhez az alapítvány 150 millió forintos keretben saját forrásait használta fel. Az alapítvány támogatása idén 8300 nyugdíjashoz jutott el, ezzel együtt a 200 ezret közelíti a kedvezményes üdülésben részt vevők száma.
Képviselő úr javaslata szerint igazságosabb lenne a népességszám alapján valamennyi települést üdülési csekkhez juttatni. A javaslat megvalósítása, azaz valamennyi település üdülési csekkhez juttatása az állami támogatás esetében átlagosan 8 darab 15 ezer forint értékű, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány támogatási kerete vonatkozásában pedig másfél darab 30 ezer forint értékű üdülési csekket jelentett volna településenként, ami a rendelkezésre álló források szűkössége miatt nemhogy nem oldaná meg a problémát, de inkább növelné a feszültséget.
Köszönöm, és kérem megértését. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me