LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Annyiban egyetértek Kósáné Kovács Magda képviselőtársammal, hogy kevés a szép szó, tettekre van szükség. Úgy tűnik számomra, hogy a tárca, illetve miniszter asszony kormányzaton belüli érdekérvényesítő képessége nem teljesen fedi le azt, amit egyébként szép gondolatokban megfogalmazva elmondott.
Holnap reggel napirend előtti felszólalásban fogok beszélni a fogyatékossággal élők megoldatlan gondjairól. Oda fogom adni miniszter asszonynak a tervezett felszólalásom, és nagyon bízom benne, hogy minden területre tételesen válaszolni fog. Mert azt állítom, hogy Magyarország nem tett eleget az ENSZ ama ajánlásának, hogy 2003-ban minden tagállam a korábbiaknál fokozottabban törődjön a fogyatékossággal élők sorsával. Például a költségvetésben az akadálymentes közlekedés fejlesztése című beruházási program ilyen céljainak a megvalósítására 2002-ben 284 millió forint állt rendelkezésre, 2003-ban már csak harmadannyit, 100 millió forintot irányoztak elő, 2004-ben pedig 45 millió forint jut erre a területre. De mondhatnék egy másik példát: ma a kerekes széken közlekedők számára csupán a közintézmények 16-17 százaléka közelíthető meg, azaz 83-84 százaléka önerőből megközelíthetetlen. A kormányzat is többször jelezte, hogy ezen a területen rendkívül nagy az elmaradás, azonban a költségvetésben ennek nyomát nem látjuk.
Folytathatnám a sort például azzal, hogy 2004-ben vásárlóértéken feleannyi támogatást nyújt az állam, mint az idén a fogyatékossággal élők sportolására. Holnap reggel folytatom ezt.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me