DR. FENYVESI MÁTÉ

Full text search

DR. FENYVESI MÁTÉ
DR. FENYVESI MÁTÉ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! Kedves Képviselőtársaim! A népegészségügy és a sport kapcsolata és a sport hatása az egészségre, ezt szeretném kidomborítani ebben a korai időszakban, ugyanis a statisztikák nemigen foglalkoznak azzal, hogy például a rendszeresen sportoló egyének mennyivel fogyasztanak kevesebb gyógyszert, mint azok, akik ezt nem teszik, és így a sport és az egészségügy kapcsolata is olyan felületesen érződik, ahogyan kezelve van.
Tehát azt szeretnénk ezzel elérni, hogy valószínű, ha a lakosság egy kicsit rendszeresebben sportolna, és ehhez lehetősége is lenne gazdasági téren, tehát támogatottságot kapna, akkor egy csomó gyógyszer fölöslegessé válna, illetve nem kerülne felhasználásra, mert a gyógyszeren élők nem tudnak olyan teljesítményt nyújtani a termelésben sem, pedig az egészségük miatt ezért előbb-utóbb eltartóból eltartottak lesznek. Véleményem szerint a sport egy csomó gyógyszert kiváltana, és így a gyógyszerkassza is elviselhetőbb lenne az állam számára.
Most a sport nem eléggé támogatottsága és szervezése folytán vidéken nagyon sok kistelepülésen megszűnnek a sporttevékenységek, tehát üresek maradnak a pályák, a gaz felüti őket. A fiatalság otthagyja a falut, ha ott is lakik a településen, szórakozni a nagyobb városokba jár el, és ebből azután sok esetben családok bomlanak föl, a fiatalok elszélednek, csellengővé válnak, valamint ezáltal nagyobb lehetőségük van a drogra is rászokni. Tehát nagyobb támogatottságot és szervezettséget kellene biztosítani a sportot űző vidéki embereknek, úgy a felnőtteknek, mind pedig a fiatalságnak.
Erre lenne-e az egészségügy keretén belül olyan lehetőség, hogy a sportot egy kicsit jobban támogassuk az emberek egészsége érdekében?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me