DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Képviselő Úr! Őszinte sajnálattal tapasztalatom, hogy a képviselő úr figyelmét elkerülte az a tény, hogy Magyarországon demokrácia van. Ez igaz a betegek orvosválasztási jogára is. Nem ahhoz az orvoshoz fordulhatnak csak és kizárólag a betegek ma Magyarországon, akit a helyi hatalom kijelöl a számukra, hanem bármennyire zavarja is ez a képviselő urat, ma a Magyar Köztársaság területén szabad orvosválasztás van.
Ezért tehát megengedhetetlen és elfogadhatatlan, hogy a képviselő úr olyan ügyet hoz a parlament színe elé, melyben személy szerint érintett, és amely ügy lezáratlan. A képviselő úr polgármesteri minőségében és a Nyírbogát község másik körzeti orvosi rendelőjében dolgozó háziorvos férjeként is érintett ebben az ügyben. (Dr. Kis Zoltán: Akkor értjük már!) Ezért tehát úgy gondolom, nem kizárható, hogy önnek is része van annak a döntésnek a meghozatalában, mely meglehetősen vitatható körülmények között eltávolította az érintett háziorvost. Az a tény, hogy állami szervek előtt véglegesen le nem zárt ügyben ügyet exponál, képviselő úr, erősen megkérdőjelezi a Házszabály tiszteletét, betűjének és szellemének betartását. Megengedhetetlennek tartom, hogy polgármesteri minőségében már elősegített döntés következményeit mint képviselő a parlament elé hozza. Az a határozott véleményem, hogy ez visszaélés a különböző funkciók együttes gyakorlásával.
Szeretném azonban biztosítani a képviselő urat, hogy a minisztériumban szigorú vizsgálatot fogunk kezdeményezni mind a megyei ÁNTSZ-nél, mind a megyei MEP-nél. Továbbá fel fogom kérni a Magyar Orvosi Kamarát, hogy adjon tájékoztatást az érintett háziorvos praxisjogának megszűnéséről, annak körülményeiről, és arról, hogy a MOK mit tett az érintett orvos védelmében.
Köszönöm. (Dr. Veres János és dr. Kis Zoltán tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me