NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (MDF): Tisztelt Államtitkár Úr! Mint az ön előtt is ismeretes, a legutóbbi időkig gazdaságilag sikeresnek mondott Vas megyében sorra zárnak be a gyárak.
Körmenden az Olip Cipőgyár után a Marc Rt. is beszüntette a termelést. Szintén lakat került a Styl Rt. körmendi és vasvári üzemére. A dolgozók egy részét ingázásra kényszerítették, a többségnek felmondtak. Szentgotthárdon felszámolták a kaszagyárat, a munkások végkielégítésre várnak.
A Vogel-Nootból GFP Mezőgépgyárrá alakult kft. dolgozói előtt is már hónapok óta ott lebeg a munkanélküliség réme. Arra azonban még ők sem gondoltak, hogy az előbb említett társaiknál is rosszabb sors vár rájuk. A tulajdonos a bérelt csarnokból leszereltette és Lettországba szállíttatta a gépeket. Az alkalmazottaknak munkát nem ad, csoportos leépítést a munkaügyi központnak nem jelent be. Bért - vagy legalább állásidőt - nem fizet. A dolgozók munkaviszonyának rendes felmondásától azonban elzárkózik. Addig pedig a 160 munkavállaló munkanélkülivé történő regisztrációjára, az ellátás folyósítására nem kerülhet sem.
Kérdezem az államtitkár urat: távozhat-e büntetlenül az országból a munkavállalókat kisemmiző tulajdonos? Mi a megoldás egyáltalán erre a problémára? Számíthatnak-e az Országos Bérgarancia Alapra a szentgotthárdi GFP Mezőgépgyár dolgozói?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me