PÁNCZÉL KÁROLY

Full text search

PÁNCZÉL KÁROLY
PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt héten áldását adta az új Nemzeti alaptantervre az Országos Köznevelési Tanács. A vita tehát látszólag lezárult, mielőtt még elkezdődhetett volna.
Aligha tévedünk azonban nagyot, ha azt állítjuk, most kezdődik csak igazán a vita. Különösen azért, mert a hírek szerint az OKNT döntése meglehetősen furcsa körülmények között született. A tanács tantervi bizottsága ugyanis igen súlyos kritikákat fogalmazott meg a tervezettel szemben. Az MTI és a Magyar Nemzet pedig arról számolt be, hogy több tag esetében joggal kérdőjeleződik meg a pártatlanság, egyes esetekben felmerül az összeférhetetlenség gyanúja is.
Tisztelt Miniszter Úr! Megfelel-e a valóságnak, hogy az OKNT illetékes szakbizottsága súlyos kritikát fogalmazott meg a tárca javaslatával szemben? Megfelel-e a valóságnak, hogy az OKNT elnöke, Loránd Ferenc, és legkevesebb további három tagja, Báthory Zoltán, Liskó Ilona és Horn György bizonyíthatóan részt vett valamelyik kormányzó párt választási programjának elkészítésében? Megfelel-e a valóságnak, hogy a tanács tagjai közül az említetteken kívül többen szorosan kapcsolódnak valamelyik parlamenti párt szakértői csoportjához? Megfelel-e a valóságnak, hogy az OKNT két tagja, Báthory Zoltán és Horn György egyúttal a NAT-bizottságnak is tagja, azaz saját munkájukról szavaztak? Megfelel-e a valóságnak, hogy Báthory Zoltán és Horn György a NAT-bizottságban való részvételért anyagi ellenszolgáltatásban részesült? Ha igen, milyen összeget fizettek ki számukra? Szabályozza-e valamilyen módon az OKNT az összeférhetetlenséget? Ön szerint nem kérdőjelezi-e meg az OKNT döntésének szakszerűségét és pártatlanságát, hogy olyanok is szavaznak, akiknek pártkötődése nyilvánvaló, illetve akik összeférhetetlenek, mert saját munkájukról mondanak véleményt?
Várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me