PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az autópályák meggyorsítják a közlekedést, azonban a környezetre kedvezőtlen hatásúak, és megkeserítik a közvetlen közelben lakók életét.
A rossz emlékű Kádár-korszakban nemigen törődtek a döntéshozók a környezeti szempontokkal vagy az érintettek véleményével. Az azóta megszigorított környezetvédelmi szabályok alapján az autópálya gazdáinak gondoskodni kell azok betartásáról. Az M3-as autópálya kivezető szakasza esetében a Fővárosi Önkormányzatnak kellett volna zaj- és egyéb környezeti terheléseket az egészséges határértékre csökkenteni. Sajnos, az SZDSZ-MSZP-koalíció által vezetett városnak a rendszerváltoztatás óta eltelt 13 év nem volt elegendő erre. Az ott élő emberek ezrei minden lehetséges fórumon megpróbáltak segítséget kérni. Ingatlanjaik értéke jelentősen csökkent, ezért elköltözni sem tudtak, sokan nem is akarnak, és ezért helyben kell nekik biztosítani az emberi lakhatáshoz szükséges feltételeket.
Ha tökéletes megoldást nem is nyújtana, de legalább a tünetek enyhítését jelentené a már sokszor megígért zajvédő fal felhúzása a lakóházak és az autópálya között. A jelenleg kormányon lévők programjukban még 800 kilométer autópályát ígértek, amely egy év alatt felére zsugorodott. Az MSZP több pénzt ígért az önkormányzatoknak a 2002-es őszi választási kampányában, most itt a lehetőség, hogy ez valóra váltódjon. Segítsék a fővárost és a kerület önkormányzatát abban, hogy végre felépülhessen a sokszor megígért zajvédő fal.
Tisztelt Miniszter Úr! Akar-e a kormány segíteni a kialakult környezetvédelmi probléma megoldásában? Mivel többféle megoldás lehetséges a pénz előteremtésére, van-e esély arra, hogy a tárcák és a Fővárosi Önkormányzat nem mutogatnak egymásra, hanem közösen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), még ebben az évben megoldják a kérdést?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me