DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A 21-es számú főút előzési szakaszainak kiépítését nemcsak az előző kormány, hanem a mai is fontosnak tartja, már csak azért is, mert az utaknak nincs párttagkönyve, és a különböző balesetek között sem szabad semmilyen módon különbséget tenni.
Ez az út Nógrád megye fő közlekedési útvonala, három város: Salgótarján, Bátonyterenye és Pásztó között teremt összeköttetést. Megtörtént a forgalomnövekedés fényében a munkák ütemezése, ennek részeként Salgótarján déli részén 2002-ben 2,6 kilométeres szakaszon az előzési sávok kiépítésével megkezdődött ennek a munkának az első üteme, és az idén, tehát 2003-ban egy újabb 2,6 kilométeres előzési szakasz épül. Az M3-as autópályáig terjedő szakaszon további hat szakasz kiépítését tervezzük; négyet Nógrád, kettőt Heves megyében. Ezek közül az egyik Pásztó környékén valósul meg.
A kormány által elfogadott közúthálózat-fejlesztési program szerint 2006 végéig fejeződik be valamennyi szakasz műszaki kivitelezése, és így valamennyi szakaszon felgyorsulhat, biztonságosabbá válhat akár Pásztó, akár Salgótarján irányába a közlekedés. A Pásztóra vezető csomópont korszerűsítésének időpontját illetően - hiszen az átépítés szakmai szempontból is jól illeszkedik majd ahhoz az előzési szakaszhoz, amelyben ez a város részesül - 2004. évi kezdéssel és 2006. évi műszaki befejezéssel számolunk, és így beilleszkedik a Nógrád megyében megvalósuló négy előzési szakasz közé.
Az első megépülő előzési szakasz Pásztó térségében 1,4 kilométer hosszúságban éppen a 2004. évben készülne el, és ennek során a pásztói csomópont építése, kivitelezése is elindulhat. A fejlesztések sorrendjét persze meghatározza, hogy több, sajnos még a pásztóinál is balesetveszélyesebb csomópont is található hazánkban, amelyek átépítésében az elsőbbséget biztosítanunk kell. Ennek megfelelően valóban igaz, hogy 2003-ban hat-hét csomópont átépítését valósítjuk meg, részben a következő évbe áthúzódó teljesítéssel.
Összességében azt mondhatom, hogy Pásztó egészének közlekedési helyzete javul, hiszen egész Salgótarján, Bátonyterenye környékének javul a közlekedése, és a következő három évben ez érzékelhető lesz. A csomópont építését pedig a 2004. évre tervezzük.
Kérem a válaszom elfogadását. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me