DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt engedje meg, hogy megköszönjem a kérdését, amely igen sok mozgáskorlátozott embert érint, és talán a válasz is kedvezőbb lesz számukra.
A közlekedési kedvezményrendszer ügyében a végrehajtó szervek, a fogyatékosszervezetek, a tárca szakértői folyamatos visszajelzéseket tettek, hogy úgy találják a tapasztalatok birtokában, hogy indokolt a több elemében is problémásan végrehajtható támogatási rendszer generális felülvizsgálata. Éppen ezért az egészségügyi, szociális és családügyi tárca javaslatot tett az országos fogyatékosügyi program végrehajtásáról szóló középtávú intézkedési tervben, hogy 2004. március 31-éig a súlyosan mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményrendszerének felülvizsgálatával kapcsolatos újraszabályozást végezzük el vagy kezdjük el.
Úgy véljük, hogy egy átfogó, új szabályozó rendszernek kell életbe lépnie, mert a jelenlegi toldozgatásával és javítgatásával a problémák nem oldhatók meg. Az új ellátórendszer többlépcsős, fokozatos kiépítését tervezzük, amely a támogatási célok, az erre épülő jogosultsági feltételek és a költségvetésben előirányzott források összhangját is meg fogja teremteni. Az irányok és az átalakítás ütemezésének meghatározásában nagy segítségünkre van az Állami Számvevőszéknek a támogatási rendszer célzottságával, hatékonyságával összefüggő ellenőrzési, észrevételi, tapasztalati vizsgálata (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és ezért első ütemként az érdekképviseletek bevonásával meg fogjuk kezdeni még ez évben a koncepció kidolgozását. (Az elnök ismét csenget.) Remélem, kedvezőek lesznek a visszhangok is.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me