SÓS TAMÁS

Full text search

SÓS TAMÁS
SÓS TAMÁS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Asszony! Tisztelt Ház! A személygépkocsi-támogatást igénylő, súlyosan mozgáskorlátozott személyek száma Heves megyében is évről évre növekszik. Ezzel szemben az utalványok száma és a legfeljebb 300 ezer forint összegű támogatás értéke csökken. Heves megyében az évenként nyilvántartott gépkocsiszerzési támogatásra váró súlyosan mozgáskorlátozottak száma 1000-1200 főre tehető. Az igénykielégítés sorrendjére, az utalványok szétosztására vonatkozó véleményét a javaslattevő bizottság az irányadó kormányrendelet előírásainak figyelembevételével adja meg, de a szűkös lehetőségek miatt szinte képtelenség az igazságosság követelményeinek megfelelő döntéseket hozni, emiatt az érintettek körében egyre növekvő elégedetlenség nyilvánul meg.
A jelenlegi, legfeljebb 300 ezer forint összegű támogatás egyre csökkenő értékű, a súlyosan mozgáskorlátozott személyek jelentős része kis keresetű, és komoly gondokat jelent ez számukra. Gyakran a vásárlást követő néhány napos vagy hetes üzemeltetés után derül ki, hogy a megvásárolt, üzemképtelenné vált gépjármű csak több százezer forint értékű javítással tehető újra használhatóvá.
A súlyosan mozgáskorlátozott személyek sérelmezik továbbá azt, hogy amíg korábban 3-5 éves várakozási időt írt elő a jogszabály, a következő gépkocsiszerzési támogatás benyújtásához a jelenlegi várakozási idő 7 év, és ezt az időtartamot rendkívül hosszúnak tartják.
Kérem és kérdezem, hogy kezdeményezik-e a közeljövőben a mozgáskorlátozottak gépkocsiszerzési támogatása feltételrendszerének megváltoztatását, illetve szükségesnek tartják-e a súlyosan mozgáskorlátozott személyek közlekedési támogatásáról szóló kormányrendelet átfogó vizsgálatát.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me