IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bár Molnár Gyula kiment a teremből, én szeretném revideálni őt, illetve szeretném az érdemeit elismerni. Én azt gondolom, neki is jelentős érdeme van abban, hogy a vita itt tovább folytatódik, és már régóta tart.
A parlamentben többször szóba került, és már ma is többször szóba hoztuk a kistelepülések helyzetét. Én úgy gondolom, mindenképpen oda kell figyelnünk rájuk. Amikor júniusban nyilvánvalóvá vált, hogy a 600 fő alatti kistelepüléseken be kívánja zárni a posta a postahivatalokat, akkor egy számítást végeztünk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy ha mondjuk, egy átlagos belföldi bélyeg árát 38 forintról 39 forintra emelnék, ebben az esetben a 600 fő alatti településeken nem kellene bezárni a postahivatalokat. Ez annak a fényében érdekes, hogy a posta modernizációja a 7-8 milliárd forintos hiányra hivatkozva következne be, illetve annak okán próbálják átszervezni a postát, ezért hozzák létre például a mobil szolgáltatókat. Ebből a tételből a 600 fő alatti településeken jelentkező hiány a fél milliárd forinton túl van. Tehát ha a posta gazdálkodását szemléljük, ezen a módon átalakítható lenne.
Amit korábban nem tudtam befejezni, azt jelen pillanatban megemlíteném. Véleményem szerint a kistelepülési önkormányzatokat olyan helyzetbe kell hozni, és erre a költségvetési vitában is érdemes visszatérni, hogy a közreműködésük révén a posta hivatalt tudjon működtetni a településeken, azaz valamilyen önkormányzati normatíva meghatározásával ez havonta 10-20 ezer forintot jelent egy kistelepülésen, tehát nem nagy pénzről beszélek. Tehát ennek a bevezetésével a települések helyzetbe hozhatók, a postahivatalok megtarthatók, és a posta nyeresége is biztosított lehet.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me