MOLNÁR GYULA

Full text search

MOLNÁR GYULA
MOLNÁR GYULA (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Megfogadtam, hogy nem szólok többet, de annyi gondolat fogalmazódott meg, hogy kénytelen vagyok szólni. Tényleg igyekszem nem a politikával foglalkozni, hanem a Magyar Posta Rt. ügyeivel, pedig körbetekintve a “zsúfolt” padsorokban, azt gondolom, én vagyok az egyik olyan képviselő, aki elég sokat tud a Magyar Posta Rt. gazdálkodásáról. Elég sokat foglalkoztam az elmúlt években ezzel. Talán emlékeznek, hogy számtalanszor voltam kénytelen a különböző rendőri szerveknél megjelenni kihallgatáson, és nem gyanúsítottként, hanem feljelentőként.
De mégis egy fontos dolgot szeretnék önökkel megosztani. Amikor valamit számon kérnek egy törvényen, végiggondolták azt, hogy a XXI. században élünk, és mi az a postai tevékenység, amit önök most itt visszasírnak? Tessék a fejükben ezt egyszer végigfuttatni!
A levélküldés: kérdezzenek meg egy postával szakma szerint foglalkozó embert, hogy a levélforgalom hogyan, miképpen változott az elmúlt 3-4 esztendőben, a számítástechnika megjelenésével. Karácsonykor, egyéb ünnepnapokon hogyan, miképpen volt régen, és miképpen van ma? A csomagküldés területén mennyit változott a világ az elmúlt 8-10 esztendőben! A hírlapkézbesítés, ami szintén klasszikus postai tevékenység, miképpen változott a piac. Ami igazából a legérdekesebb, és valaki ezt zárójelben el is mondta, a Postabank. A másik fontos kérdés a pénzkezelés. De ma már a bankszektor gyakorlatilag saját forrásból hihetetlen fejlesztéseket hajt végre. A Postabankot ne tegyük így be, a posta és a Postabank elég durva elnagyolása lenne ennek a problémának.
Tehát olyan dolgot kérnek számon ezen a törvényen vagy adott esetben a Magyar Posta Rt.-n ennek kapcsán, amin a világ túllépett. Egy másik fajta postát kell most megalkotni és szabályozni. Ennek a törvénynek fontos feladata, és ezt Simon képviselőtársam elmondta, hogy egyetemes szolgáltatáson keresztül a fogyasztókat védje és biztosítsa nekik a lehetőséget. Ez kulcskérdés. Ez nem piaci kérdés ebből a szempontból, hogy ki jön majd be a piacra, ki fogja ezt magának megszerezni. Ez teljesen más történet, ez a fogyasztó védelméről szól.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me