DR. CSEPELI GYÖRGY

Full text search

DR. CSEPELI GYÖRGY
DR. CSEPELI GYÖRGY informatikai és hírközlési minisztériumi államtitkár: Nagyon köszönöm a képviselő urak megjegyzéseit. Azt hiszem, hogy abban egyetértenek, hogy ez az új elektronikus hírközlési törvény mindenképpen egy mérföldkő lesz a magyar távközlési és kommunikációs piac fejlődésében. Érzésem szerint most még korai és elhamarkodott volna ezekre a felvetésekre válaszolni, várjuk meg az összes módosító javaslatot.
Azt nem gondolom, hogy a törvényből hiányozna a stratégiai célok megjelölése. Feltétlenül azt képzelem, hogy a széles sávú internet-hozzáférés bővítése egy olyan stratégiai cél, amely nemcsak a törvény szelleméből, hanem soraiból is kiolvasható. Ami a HIF-fel kapcsolatos kérdésfeltevést illeti, nyilvánvaló, hogy amikor az előző törvény, amely a HIF jogállását szabályozta, és ezzel kapcsolatban szabályozta a felügyeleti díjakat, akkor az akkori kormánypártnak lehetősége lett volna egy eltérő szabályozás bevezetésére. Nyilvánvalóan ezt a javaslatot meg kell majd vizsgálni, és át kell tekinteni azokat a munkaszervezési elgondolásokat, amelyeket Sági képviselő úr ugyan nem osztott meg velünk, de feltehetően a fejében vannak.
(Az elnöki széket Mandur László, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Egészében véve azt hiszem, hogy egy törvénytől nem lehet várni azt, hogy mind az ipar, mind a piac szárnyalni kezd a hatására. Egy törvény csak egy eszköz, és ha nincsen megfelelő gazdasági környezet, ha nincs megfelelő nemzetközi gazdasági fellendülés, akkor a legjobb törvény is csak szándék marad. Nekem meggyőződésem, hogy ez egy olyan törvény, amely számolván az Európai Unióhoz való csatlakozással, számolván a magyar gazdasági helyzettel és azon belül a távközlési piac kulcsfontosságával, el fogja érni azt a célt, amely cél igen, a verseny növelése, a hozzáadott értékek növelése a különböző szolgáltatási válfajoknál, és egy olyan típusú technológiasemleges távközlési forgalombővülés, amely hajtóereje lehet a magyar gazdasági fejlődésnek.
Korai volna még különféle jóslatokba bocsátkozni azt illetően, hogy a törvénynek milyen hatásai lesznek, hogy a hatóság hogyan fog működni. Érzésem szerint egy év után többet fogunk látni. Mindenesetre senki ne gondolja, hogy ezt a törvényt oly szándékkal hoztuk létre, hogy a célokat, amelyeket remélünk elérni, ne akarnánk elérni.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me