GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Számomra az egységes munkaügyi nyilvántartási rendszer bevezetésének a legnagyobb értékét az adja, hogy közösen talán meg tudjuk teremteni annak a hátterét, hogy az adatszolgáltatással szembeni bizalmatlanság feloldódjék. Nyilván a rendszer felépítését úgy kell megteremteni, hogy ez kellő biztonsági háttérrel legyen megáldva, hogy ez a bizalom további fokozását még inkább meg tudja alapozni vagy erősíteni tudja.
El kell kerülnünk azt a helyzetet, ami az elmúlt időszakban sajnálatos módon nagyon sokszor fordult elő, hogy az emberek, a munkavállalók csalódtak. Csalódtak akkor, amikor táppénzes állományba kerültek, amikor baleset érte őket, amikor nyugdíjba vonultak, és azzal szembesültek, hogy az elmúlt évek vonatkozásában a bejelentettségük megkérdőjeleződött. A munkaadók egy része - nem mondom, hogy mindegyike, mert nagyon-nagyon sok tisztességesen működő, üzemelő munkaadó van -, ezt kikerülte, a bejelentéseket nem tette meg, nem fizette meg a megfelelő járandóságokat, és ezáltal a munkavállaló a biztosítási időszakokat gyakorlatilag nem tudta produkálni.
Ilyen helyzetbe a magyar munkavállalók nem kerülhetnek, ezt mindenképpen el kell kerülni. Éppen ezért ez az egységes nyilvántartási rendszer kellő alapot, hátteret és biztonságot jelenthet a munkavállalók számára, és még egyszer hangsúlyozom, a tisztességesen működő, üzemelő gazdálkodó szervezetek, vállalkozások számára is.
Hogy miért csak a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó személyek kerülnek ma ebbe a körbe: én azt hiszem, erre a rövid válasz az, hogy a köztisztviselői-közalkalmazotti körben ezek a disszonanciák nem voltak jelen. De személy szerint is egyetértek azzal, hogy abba az irányba kell haladni, hogy globálisan, egységesen mindenki az érintettje legyen az egységes munkaügyi nyilvántartási rendszernek.
Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me