BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA, a társadalmi szervezetek bizottságának előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés társadalmi szervezetek bizottsága október 22-én tűzte napirendjére és tárgyalta az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvényjavaslatot. Ebben a bizottságban élénk vita a törvényjavaslatról nem bontakozott ki. Ellenzéki oldalon nem fogalmazódtak meg észrevételek, kormánypárti oldalon lényegében két észrevétel fogalmazódott meg, az egyik a törvény alkalmazhatóságával kapcsolatban. Kérdés hangzott el azzal kapcsolatban, hogy miért is lépne fel a sérelmet szenvedett a sérelmével, ha erre semmiféle módon ösztönzést nem érez. Hiányoltuk a törvényjavaslatból az egyenlő bánásmód sérelmével kapcsolatban a szankcionálást, hogy tudniillik a sértettek késztetést érezzenek arra, hogy felszínre hozzák, ami velük történt.
A másik kérdéskör, ami kicsit bővebben vita tárgya lett a bizottságban, a hatósággal kapcsolatos költség, ami felmerül, hiszen ez a törvény lényegében egy új hivatalt hoz létre a kérdéskör kezelésére, miközben vannak létező hivatalok, többek között az ombudsmani hivatal, ahol ezeket a témákat, ezeket az ügyeket kezelni lehetne.
A rövid tárgyalás után végül is 6 igen szavazattal és 2 tartózkodással fogadta el általános vitára alkalmasnak a bizottság a törvényjavaslatot.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me