DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Őszintén sajnálom, hogy ezt az egyébként rendkívül szimpatikus szemléletű beszédét ön, vagy akiknek erre néhány évvel ezelőtt módjuk lett volna, nem mondták el itt a parlamentben. Nem mondták el azt, hogy igen, nem a hidak színe a fontos, hanem az, hogy átvezetnek a folyón, nem az a fontos, hogy ki építi az utat, hanem ennek az országnak legyen egy normális európai úthálózata. Ehelyett kint kóboroltak, és a munkavédelmi szabályok megsértése mellett, az útépítő gépek alatt bóklászva keresték, hogy hol építjük az utakat. Talán jobb lett volna, ha azt mondják, amit ön most mondott.
Önnek szinte minden szavát támogatni tudjuk, és ezt elmondtuk most már jó egy évvel ezelőtt is, amikor a jelenlegi kormány programbeszédének reakciójaként én magam e ház falai között azt mondtam, hogy az ellenzék minden esetben támogatni fogja a infrastruktúra-fejlesztésnek, az útépítésnek, a vasútnak, a folyami közlekedésnek minden olyan szükséges feltételét, amelyre szakmailag lehetőség van.
Sajnos ezek a szakmai lehetőségek szűkek. A vasút a felét sem kapja meg jövőre annak, amire szüksége van; a kombinált fuvarozás, amely az egész ország szempontjából jelentős, a törtrészét kapja a korábbi éveknek; a folyami közlekedésről gyakorlatilag szinte elfeledkezett mindenki. Az útépítés valóban lényegesen többet kap, mint tavaly, 197 milliárd forintot, azonban ha összevetjük a tavalyi (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) minimális összegekkel, akkor sajnos ezt is csak elégségesnek lehet tekinteni.
Köszönöm a türelmét, elnök asszony. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me