SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Interpellációjával kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az oktatási tárca részéről folyó hó 14-én közleményt adtunk ki az Iskolakép című lapban megjelent pályázat ügyében. A közleményben megfogalmazottak választ adnak a kérdéseire is.
1. Az Oktatási Minisztérium vezetése megdöbbenéssel értesült a sajtóból arról, hogy az egyik oktatási témájú lapban olyan pályázatot írtak ki, melynek célja az iskolák és a tanárok lejáratása.
2. Az Oktatási Minisztérium vezetése elhatárolja magát ettől a pályázattól, mert az ilyen jellegű kezdeményezés méltatlan a pedagógusokkal és az iskolákkal szemben.
3. Az Oktatási Minisztérium számos iskolai és oktatási témájú lapot támogat - természetesen sem korábban, sem a jövőben nem szándékozunk beleszólni ezeknek a lapoknak a szerkesztésébe. Ugyanakkor mind a miniszter, mind a tárca vezetése ízléstelennek tartja a meghirdetésre került pályázatot, és rosszallását fejezi ki a kiírásban megfogalmazott célja miatt.
A lapot kiadó kht. vezetőjének felhívtuk a figyelmét, hogy a jövőben mint kiadó körültekintőbben járjon el, és szakmai szempontok figyelembevétele mellett ellenőrizze a lap tartalmát.
Tájékoztatásul azért azt is elmondanám a képviselő úrnak, hogy a központ igazgatója, Pertl Gábor és a lap főszerkesztője, Takács Géza úgy nyilatkozott, hogy “Sajnáljuk, ha megbántottuk ezzel az olvasókat, pedagógus munkatársainkat és a közoktatás fejlődésében együttműködő partnereinket.”
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me