BORKÓ KÁROLY

Full text search

BORKÓ KÁROLY
BORKÓ KÁROLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Olyan fokon folyik itt az agrárköltségvetés tömjénezése, hogy ha így haladunk, előbb-utóbb füstmérgezést kapunk.
Néhány példát mondanék arra, hogy mennyire körültekintő ez a költségvetés. Éppen a mai, nem éppen Fidesz közeli Népszabadságban jelent az meg, hogy az agrártárca elfelejtette betervezni az erdőtelepítési támogatásokat, illetve betervezett valami kis minimálisat. Ennek révén, ha nincs szerencsénk, és nem sikerül valami módosítóval javítani ezen a gyönyörű költségvetésen, akkor van arra esély, hogy 70-80 millió erdészeti csemetét fognak elégetni jövő tavasszal a csemetetermelők, körülbelül 1 milliárd forint értékben. Ennyit erről a pompás költségvetésről.
Ahhoz képest, hogy a nemzeti fejlesztési tervben állítólag szerepel – illetve a költségvetésben is szerepel – 333 millióval az erdőtelepítési támogatás, ami a mai évi teljesítésnek körülbelül 20 százalékára elég, a kétéves költségvetésnek körülbelül 10-15 százalékára elegendő. (Gőgös Zoltán: 6,2 milliárddal szerepel.)
A körültekintő és az Európai Unióban jártas kormányzat nem vette azt figyelembe, nem vette a fáradságot, hogy nemzeti forrást vonjon be, és külön soron szerepeltesse az erdőtelepítési támogatást, holott tudni illik azt, hogy az Unióban olyan nemzeti támogatási programok nem indulhatnak az uniós csatlakozás után, amelyek a csatlakozás évében nem működtek. (Gőgös Zoltán, egy papírt felmutatva: Látod ezt?) A jövő évre ilyen nemzeti forrás külön soron a költségvetésben nincs betervezve.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiban.)
(17.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me