DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönjük szépen. Köszönöm szépen, elnök asszony; tisztelettel köszöntöm az elnök urat.
Tóth Gábor felszólalására annyit, hogy az előkészítő alapban, ami a pályázatok futtatására, valamint a pályázatok előbírálására vonatkozik, 500 millió forint van elkülönítve, és emellett még a tárcánál van 180 millió forint, tehát lényegesen több, mint amit mondott.
Turi-Kovács Bélát hadd dicsérjem, mire kellenek ezek a pénzek - de ezt most teljesen komolyan mondom. A 2000-ben és 2001-ben elfogadott, tehát az ön minisztersége alatt elfogadott hét programnak 2003-ban és 2004-ben kezdődik meg a kivitelezése, ezek EU-s programok. Hajdú-Bihar megyei, miskolci térségi, szegedi regionális, szolnok-törökszentmiklósi térségi, Duna-Tisza közi regionális, Sajó-Boldva völgyi regionális szilárd hulladéklerakó rendszer, a Tisza-tó hulladékgazdálkodási rendszer, 2002-es program indul 2004-ben, ami 17 darab hulladékkezelési programot indít el. A szennyvízkezelésnél ugyancsak az ön idejében indult el, és 2004-ben 70 milliárd forint értékben folytatódnak európai uniós támogatással Győr, Szeged, Pécs, Sopron kivitelezési munkái, most meg is kezdődnek; Szombathely, Kecskemét, Debrecen szennyvíztisztítási programjának megvalósítása elkezdődik, ez tendereztetés; Európában is egyedülálló és a legnagyobb európai uniós kohéziós alapból történő beruházás közel 40 milliárd forintnak megfelelő összeggel a budapesti központi szennyvíztisztító telep, ami 2004-ben indul el, és a csatornázási területekre az egyedi szennyvízkezelési nemzeti megvalósulási program, amelyet önök készítettek elő, 2003 októberében lett elfogadva, ez 2004-ben a végrehajtásban elindul.
Tehát ez a 23,9 milliárd forint potenciálisan ezeknek a programoknak (Az elnök jelzi az idő leteltét.) a futtatására van a Miniszterelnöki Hivatalban.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me